יום שישי, 20 בפברואר 2015

Friday Recipe - Oreo Cupcake | מתכון שישי - קאפקייק אוריאו

מה התכניות שלכם לסופשבוע הקריר שהגיע אלינו? קריר זה ממש אנדרסטייטמנט, כי די קפוא בחוץ!
אצלנו אין שלג, ורק רוח וגשם ולפעמים ברד, אז צריך למצוא תעסוקה. ומה יותר טוב מלנצל את יום שישי לאפייה של מתכונים טעימים מהרשת?
הפעם אני מעוניינת לחלוק איתכם את המתכון לקאפקייקס אוריאו, שגיליתי ע"י טניה בר המקסימה ו"קאפקייק ג'מה" מהיוטיוב. הפוסט בוצע ונערך בשיתוף פעולה עם סטודיו חציל סגול - עיצוב גרפי וצילום. אגב, פורים מתקרב ושווה לשמור מקומות לצילום הילדים בתחפושת! פרטים בדף הפייסבוק ובאתר.


המצרכים:
2 ורבע כוסות קמח
15 גרם קקאו
1/4 כפית סודה לשתייה
קורט מלח  
125 גרם סוכר לבן
135 גרם חמאה רכה
2 ביצים גדולות
1.5 כפית רוויון
1/4 כפית תמצית וניל
2 חבילות עוגיות אוריאו










אופן ההכנה:
מסננים את הקמח לתוך קערה, לאחר מכן מסננים את הקקאו, ולבסוף מסננים גם את הסוכר.




לערבב במיקסר את היבשים עם ביצים וחמאה על מהירות בינונית עד שמתאחד, וממשיכים לערבב על מהירות בינונית עוד כמה דקות.




מוסיפים רוויון ותמצית וניל וממשיכים לערבב על מהירות בינונית עוד כ-30 שניות.


מסדרים בתוך תבנית שקעים (אני משתמשת בתבנית 12 שקעים של קרין גורן):
קוקטים מנייר ובתוכם עוגיית אוריאו אחת.


באמצעות כף וכפית מניחים מעט מהתערובת בכל קוקט. אין צורך למלא את כל הקוקט, התערובת מתחממת ומתפרסת.


אופים בחום של 170 מעלות צלזיוס במשך כ-22 דקות: מכניסים ל-11 דקות ראשונות ואז מסובבים את התבנית להמשך אפיה של עוד 11 דקות.


אל תיבהלו עם התערובת לא משתטחת לחלוטין בקוקט, אחרי הכל המרקם שיצרנו הוא כמו בצק של עוגיות, יותר מאשר בלילה לעוגה בחושה.


מכינים את הציפוי בזמן שהתבנית בתנור, וכאן יש לכם שתי אופציות:
קרם חמאת סוכר (butter cream), או קרם שמנת. אני הלכתי על אופציית קרם חמאת סוכר.

מכניסים 100 גרם חמאה רכה למיקסר, מערבבים במשך 5 דקות על מהירות גבוהה,
מוסיפים תוך כדי המשך ערבוב 200 גרם אבקת סוכר, 1.5 כפיות רוויון וכרבע כפית תמצית וניל.
בשביל הטאצ' מוסיפים שברי עוגיות אוריאו מ-6 עוגיות (מומלץ לרסק היטב ולא להשאיר גושים גדולים כמו שיצא לי).
אם אתם מעוניינים בקרם שמנת, אז ערבבו במיקסר שמנת מתוקה להקצה עם 1 כוס סוכר ו-1 חבילה של אינסטנט פודינג וניל ולבסוף הוסיפו את שברי העוגיות וערבבו בעדינות ביד.



לנוחיותכם ניתן למרוח את הציפוי, או לזלף אותו. אומר את האמת, הפעם לא הסתדרתי עם שקית הזילוף אז עברתי לאופציה הפשוטה וקישטתי לבסוף בפירורי עוגיות. 
בתיאבון!


מכירים את המתכון? הכנתם בעבר או מתכננים להכין בקרוב?
יש לכם מתכון אחר לקאפקייק אוריאו?
שתפו אותי בתגובות!

אשמח גם לראותכם בפייסבוק, באינסטגרם, בטוויטר ובפינטרסט.



4 תגובות:

  1. תשובות
    1. תשתפי תמונה! :) בכלל המטעמים שאת מכינה מגרים ביותר ;)

      מחק
  2. וואו, זה פשוט נראה מדהים! ממש עשית לי חשק

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה! :) תכיני ושתפי תמונות

      מחק

אשמח לקרוא את תגובתכם